fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Bontás nélküli ajtócsere

A bontás nélküli ajtócsere segítségével lehetőségünk van régi bejárati ajtónk, mely helyét egy új, modern nyílászáró veszi majd át. Ezzel lecserélhetjük a rossz állapotban lévő, előnytelen külsejű, valamint elavult bejárati ajtónkat. A bontás nélkül csere során elkerülhetjük a bontásból eredő törmeléket és port, valamint a falak helyreállítását. A módszer gyors és tiszta, ezért a cserét követően hamar helyreállhat a rend az otthonunkban.

Milyen előnyökkel jár a bontás nélküli ajtócsere?

A bontás nélküli ajtócsere számos előnyt tartogat számunkra. A bejárati ajtó cseréje az esetek túlnyomórészében bontással történik. Ennek során az ajtó környékén lévő falazat, valamint a falnyílás kisebb nagyobb mértékben sérülhet.

Az ajtó beépítését követően ezek a sérülések gipszkartonozást, vagy pedig kőműves munkát igényelnek, valamint újra is kell festeni a javított falrészt. Ezek a javítások költségesek, valamint időigényesek is lehetnek, a száradással együtt napokig tarthat, mire visszaáll a régi állapot.

A bontás nélküli ajtócsere során a régi bejárati ajtó kerete nem kerül kibontásra a falnyílásból, csupán a nyílószárnyak kerülnek levételre. A szárnyak és a pántok eltávolítását követően az új fa bejárati ajtó kerete a régi, meglévő kerethez kerül rögzítésre. A bontás művelet kihagyásával nem sérülnek a falak, így sem a bontás, sem pedig a javítás nem igényel időt és költséget. Ennek köszönhetően a bontás nélküli ajtócsere olcsóbb, tisztább, valamint gyorsabb lesz.

A módszernek köszönhetően akár egy nemrég festett vagy burkolt helységben is elvégezhető a bejárati ajtó cseréje, mivel a falnyílás és környéke nem sérül meg a művelet során.

A bontás nélküli ajtócsere feltételei?

A bontás nélküli ajtócsere egyik legfontosabb feltétele, hogy a meglévő bejárati ajtó kerete megfeleljen a művelet elvégzéséhez. Amennyiben a keret túl rossz állapotban van, korhadt, sérült vagy hiányos, akkor nem javasolt, vagy pedig nem is lehetséges a tokráépítés. Ilyen esetekben az ajtó cseréjéhez a hagyományos, bontással járó cserére van szükség.

Bontás nélküli ajtócsere lépései


A művelet első lépéseként egy helyszíni felmérésre van szükség. Ennek során a helyszínre érkező kolléga felveszi az ajtó és a falnyílás pontos méreteit, illetve megállítja, hogy a régi szerkezet alkalmas-e a bontás nélküli cserére.

Amennyiben a tok állapota nem kielégítő, tájékoztat minket a további lehetőségekről. Ha a keret alkalmas a bontás nélküli ajtócserére, akkor kiválaszthatjuk a nekünk tetsző műszaki és külső jegyekkel ellátott fa bejárati ajtót. A felvett méretek és igények alapján megkezdődhet az ajtó legyártása.

Fa bejárati ajtó gyártása és kiszállítás

A fa bejárati ajtó gyártása sokat változott a technika fejlődésével. A modern gyártási körülmények és alapanyagok jobb minőségű és tartósabb nyílászárók gyártását teszik lehetővé. A fa bejárati ajtó gyártásához többnyire borovi fenyőt használnak. A rétegragasztással előállított, hossztoldott vagy toldás nélküli faanyagból tartós, előnyös külsejű, valamint vetemedéssel szemben ellenálló bejárati ajtó készül.

A fa bejárati ajtó felületkezelést igényel, mely megvédi az ajtó felületét a kisebb sérülésektől, valamint az időjárás káros hatásaitól. A megfelelő anyagok használatával megelőzhető hogy a pára, penész vagy gomba kárt tegyen az ajtónkban.

A felületkezelés még az ajtó összeszerelése előtt megtörténik, így a nehezen hozzáférhető, illetve a nem látható helyekre is eljut a szükséges védelem. A festett, majd pedig összeszerelt nyílászáró a gyártás végeztével azonnal készen áll a szállításra, valamint a beépítésre.

Az új fa bejárati ajtó beépítése bontás nélkül

A kiszállítást követően az régi ajtó szárnyai leszerelésre, a tartópántok pedig levágásra kerülnek. Az új fa bejárati ajtókeret a rögzítési pontoknál előfúrásra kerül, majd pedig ékekkel kerül ideiglenesen rögzítésre. Ha az új keret elhelyezése tökéletes, akkor csavarok segítségével rögzítésre kerül a régi keret belső oldalához.

A falnyílás és a keretek közti hézag kitöltése PUR hab felhasználásával történik, majd pedig fa takaró lapokkal eltakarás kerül.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.