fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak színek


Az épület a régi vagy elavult ablakok miatt rengeteg hőenergiát veszíthet, ami jelentős többlet költséget okozhat a fűtési időszakban. Az ablakok rossz szigetelése nem csak a szerkezet elavultsága miatt lehetséges. A vetemedett, deformált ablakok nem zárnak megfelelően, huzatosak, így az ablak és a keret közt szabadon átjárhat a levegő.

Ral színskálaAz ablakok cseréje ilyen esetben mindenképp ajánlott, a modern gyártású fa ablakok kiváló megoldást jelenthetnek számunkra. Az új ablak beépítése során lehetőségünk van kiválasztani a nekünk tetsző színt, de akár a régivel megegyező színű ablak beszerelése is lehetséges, amennyiben műemlék épületről van szó.Fa ablakok gyártása, felületkezelése


A fa ablakok gyártása sokat fejlődött a kezdetektől, a modernebb anyagok mellett a fa nyílászárók hőszigetelés és tartósság szempontjából semmiben sem maradnak el. Ennek köszönhetően a modern gyártás és a klasszikus, természetes külső egyszerre van jelen a nyílászáróban.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!


A számos fafajta közül a borovi fenyő az egyik legelterjedtebb fa, melyet a fa ablakok, fa nyílászárók gyártása során használnak. A gyártás során rétegragasztott faanyagot használnak, melyek szilárdabbá teszik a szerkezetet, megnövelik a teherbírást, valamint ellenállóak lesznek a vetemedéssel szemben.

A fa ablak gyártása hossztoldott, hibakiejtett fa lecekből történik, de lehetséges toldás nélküli anyagból is elkészíteni őket, ám ez sokkal drágábbá teszi a nyílászárót. A fa ablak elemei a végső összeszerelés előtt felületkezelésen esnek át, melynek során a felületet ellátják a gombásodás és penészedés elleni védelemmel, valamint megkapják a megrendelő által kiválasztott színt is.

Fa ablak színek – Festék vagy lazúr?


Az ablak gyártását és beépítését megelőző helyszíni felmérésen egy szakember érkezik a helyszínre, aki rögzíti a gyártáshoz szükséges méreteket, valamint a további igényeinket az ablakkal, valamint a hozzá tartozó kiegészítőkkel kapcsolatban. Természetesen ezek közé tartozik az új ablak színe, melyet a helyszínen tudunk kiválasztani színminták segítségével.Festék vagy lazúr

Fa ablakok esetében kétféleképpen történhet a festés. A lazúrral történő felületkezelés során megőrizhetjük, kiemelhetjük a fa természetes mintáját és erezetét, mely nagyon látványos külsőt biztosít az ablak számára.

Amennyiben nem szeretnénk, hogy a fa mintája látszódjon a nyílászáró felületén, lehetőségünk van a RAL színskálából kiválasztott színnel ellátni az ablakokat, melyek egybefüggő, homogén felületet alkotnak majd.

A műemlék védelem alatt álló épületekben történő műemlék ablakcsere során az új ablak a régivel megegyező külső jegyeket kell, hogy magán hordozzon. Ebbe természetesen az ablak színe is beletartozik, így ettől nem lehet eltérni. A megfelelő szín kiválasztása a helyszíni felmérésen történik meg a RAL színskála alapján, így biztosítható hogy a régi és új szerkezet színe azonos legyen.

Natúr, felületkezelés nélküli ablakok


A fa ablakok felülete folyamatosan ki vannak téve az időjárás hatásainak, így minden esetben szükséges a felületkezelésük. A megrendelés során lehetőségünk van natúr kivitelben, felületkezelés nélkül is kérni az adott ablakot. Ezzel ugyan csökkenthető a beépítés költsége, de az ablak festéséről magunknak kell majd gondoskodni, mely elég komoly kihívást jelenthet, valamint további költséggel jár.


Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.