fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak szigetelés

A fa ablak szigetelése a nyílászáró kiválasztása folyamán az egyik legfontosabb tényező. A jó minőségű alapanyagból készített, valamint szakszerűen beépített fa ablakok használatával akár jelentősen is csökkenthető az épület energia igénye. Ennek köszönhetően a hideg évszakokban történő fűtés kevesebb energiát igényel, ebből adóan csökkenthetjük a fűtés költségeit.

Miért fontos a fa ablak szigetelése

A régi, elavult, valamint rossz állapotban lévő fa ablakok záródása és szigetelése már nem megfelelő. Ennek több oka is lehet, mely az esetek többségében az ablak vetemedése. A vetemedett, deformálódott ablakok nem zárnak tökéletes, az ebből adódó hézagokon keresztül szabadon jár át a levegő, ez pedig folyamatosan hűti az épületet.

A régebbi ablakok sok esetben nem rendelkeznek körbe futó tömítéssel, így a nem illeszkednek tökéletesen a hozzájuk tartózó kerethez. Ezeken a vékony hézagokon keresztül folyamatosan szellőzik az ablak, így rengeteg hőenergiát veszíthetünk.

A dupla szárnyas kialakítás a régebbi ablakokra jellemző. Ezeknél két szárny található egymás mögött 5-10 centiméteres távolságban elhelyezve. Az ezzel nyert hézag az ablak hőszigetelését volt hivatott javítani, de ez nem volt túl hatékony.

A modern fa ablakok a technika fejlődésének köszönhetően számos újításon estek át, melynek köszönhetően a fent említett problémák kiküszöbölésre kerültek.

Fa ablak szigetelése, hangszigetelés és hőszigetelés

A modern fa ablakok gyártásához rétegragasztott borovi fenyő leceket használnak. A rétegragasztás során a több léc kerül összeragasztásra egymással ellentétes szálirányban. A módszernek köszönhetően a fa ablak szerkezete sokkal erősebb lesz, valamint ellenálló lesz a vetemedéssel szemben. A vetemedés elkerülésével az ablak sokkal hosszabb élettartama mellett hatékonyabb záródást is szigetelést is lehetővé tesz.

A fa ablakok megfelelő záródása érdekében az ablakkeret és a nyílószárny élein körbefutó dupla gumitömítéseket helyeznek el. A zárt ablaknál ezek összenyomódnak és kitöltik az apró hézagokat, megakadályozva a levegő átjárását, valamint a huzat kialakulását.

A dupla, egymás mögött elhelyezett szárnyak helyett a modern fa ablakok egy vastag, ám többrétegű hőszigetelt üveggel kerülnek felszerelésre. Az üvegezés az ablakok legfontosabb eleme, a hőszigetelt üvegezés pedig sokkal jobb hőszigetelést tesz lehetővé az ablak számára.

A fa ablak szigetelése, hőszigetelt üvegezés felépítése

A hőszigetelt üveg két 4 milliméter vastag üvegtáblából kerül legyártásra. Ezek az üveglapok távtartókkal vannak rögzítve egymástól 16 milliméterre, a köztük található légrés pedig védőgázzal van feltöltve. A felhasznált gáz általában kripton vagy argon, melyek a levegőnél rosszabb hővezetésűek, így az ablak üvegfelülete kevésbé hűl majd át.

A passzívházaknál használt faablakok háromrétegű üvegezéssel kerülnek felszerelésre, mely még hatékonyabb hőszigetelést biztosít az épület számára. A passzívház ablakok profilja a háromrétegű üvegezés miatt vastagabb, hogy elviselje a szerkezet megnövekedett súlyát.

A fa ablakok felületkezelése

Mivel az ablakok az épület homlokzatán foglalnak helyet, folyamatosan ki vannak téve az időjárás hatásainak. Az ablak felületkezelésével, valamint annak 7-8 évente történő megújításával megóvhatjuk a nyílászáró felületét és állagát. A megfelelő felületkezelés megóvja a rendszeres elázástól az ablakot, így a vetemedés kockázata is minimálisra csökkenthető.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.