fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Polgári lakás ablakcsere

A polgári lakás ablakcsere főként Budapesten, valamint a nagyobb városok szívében található, régi nyílászáróinak cseréjét, modernizálását jelenti. Ezekre az épületekre a viszonylag magasnak számító 4-5 méteres belmagasságok, illetve az épület belső oldalán található függőfolyosók jellemzőek. Ezek a lakások sajátos hangulatot árasztanak, főként a nagyméretű ablakainak, a galériák kialakítására is elegendő belmagasságnak, valamint egyedi elrendezésüknek köszönhetően.

Polgári lakás ablakcsere lépései

Ezekben az épületekben nagyon gyakori, hogy még az eredeti, akár száz évnél is idősebb nyílászárók vannak beépítve. A polgári lakás ablakcsere ezeknek az ablakoknak a modernizálására jelent megoldást, mellyel a lakás energiaigénye csökkenthető, komfortja pedig megnövelhető. Ezeknél a klasszikus lakásoknál általában a fa ablakok kerülnek kiválasztásra, melyek jobban beleillenek a környezetbe.

Természetesen igény szerint műanyag ablakokat is választhatunk, amennyiben az épület nincs műemlékvédelmi oltalom alatt. A nagy belmagasság mellett természetes nagyméretű ablakok is kerülnek beszerelésre, a régi szerkezethez hasonlóan. A méretük miatt ezeknél az ablakoknál alul két oldalra nyíló szárny található, melyet felül egy vízszintesen elhelyezkedő nyíló egészít ki. Polgári lakás ablakcsere

Megrendelés és helyszíni felmérés


A polgári lakás ablakcsere végrehajtásának első lépéseként egy helyszíni felmérésre van szükség. A helyszínre érkező kollégánk az ablak pontos méretei mellett, az új ablak külsejével kapcsolatos igényeinket is rögzíti. A méretek rögzítése mellett segít kiválasztani a megfelelő ablakokat, valamint megválaszolja az ablakcserével kapcsolatos kérdéseinket is. Ezt követően a rögzített paraméterek alapján megkezdődhet az ablakok legyártása a kiválasztott alapanyagból. Az elkészült nyílászáró egy előre megbeszélt időpontban kiszállításra kerül, ezután megkezdődhet az ablakok cseréje.

Gyártás és beépítés


Az ilyen típusú lakások esetén általában egyedi méretű gyártásra van szükség az ablakcseréhez. A pontos méretek felvételét követően megkezdődhet az ablak elkészítése, mely a megrendelő igénye szerint történhet fából, valamint műanyagból is.

A polgári lakás ablakcseréhez szükséges nyílászárók elkészülte után a megbeszélt időpontban kiszállításra kerülnek, majd pedig megkezdődhet bontás, valamint beépítés. A régi ablak szárnyainak levétele után a falnyílásban található tok kerül kibontásra.

A bontás során szinte elkerülhetetlen a nyílás körülötti fal kisebb nagyobb mértékű sérülése, ám némi odafigyeléssel és szerencsével minimálisra csökkenthető.
Az ablakkeret kibontása után a falnyílás egy alapos takarításon esik át, melynek során eltávolítjuk a bontási törmeléket és a port a nyílásból, és annak környékéről.

A fa ablak kerete előfúrásra kerül a leendő rögzítési pontoknál, majd ideiglenesen rögzítésre kerülnek a falnyílásban. Ekkor az ablakot még csak műanyag és fa ékek tartják a helyükön. A pontos beépítéshez az szükséges, hogy az ablakkeret vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen legyen elhelyezve. Amennyiben erről meggyőződtünk, csavarok segítségével véglegesen is rögzítjük őket a falnyíláshoz.

A beépített ablakkeretekre felhelyezzük az ablak nyílóit, majd ezt követően a nyílás és a tok közti, hézagot Pur hab segítségével töltjük fel. A száradás és a felesleg levágást követően a hézagot az ablak anyagával és színével megegyező takaróelemekkel borítjuk be. A művelet záró lépéseként egy finombeállítás elvégzése szükséges, melyek biztosítja az ablakok egyszerű zárását, nyitását.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.