fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak beépítése bontással


Az ablakcsere hagyományos módja bontással történik. A régi ablak a szárnyainak levétele után teljesen kibontásra kerül a kialakított falnyílásból. A bontással járó ablakcsere során elkerülhetetlen az ablak környékén lévő fal bizonyos mértékű sérülése, ám némi odafigyeléssel sok esetben minimálisra csökkenthető.

Fa ablak beépítése bontássalA teljes szerkezet kibontása után az új fa ablak tokja kerül elhelyezésre a falnyílásban, amit egy alapos ellenőrzést követően csavarokkal rögzítünk. Ezután felszerelésre kerülnek az ablak szárnyai, valamint a használatukhoz szükséges kilincsek is.

A falnyílás és az ablakkeret között egy néhány centis hézag keletkezik, mely a jó hőszigetelés biztosítása érdekében PUR habbal kerül feltöltésre. A hab száradását követően az ablakkal megegyező színű takaró lecek kerülnek felhelyezésre melyek eltakarják, valamint megvédik azt.

A fa ablak beépítés utolsó lépése egy finombeállítás elvégzése, ami az ablak könnyű, akadásoktól mentes használatát teszi lehetővé.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak beépítés

Az ablakok biztosítják otthonunk belső terei számára a természetes megvilágítást, nyitásukkal pedig friss levegőt juttathatunk be. Az ablakok az épület homlokzatán kialakított falnyílásokban vannak elhelyezve, emiatt folyamatosan ki vannak téve az időjárásnak.

Az ablakok hőszigetelése sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben, ezáltal sokkal nagyobb hőszigetelés érhető el velük, mint a korszerűtlen társaikkal. A nyílászáró cseréjével jelentősen csökkenthetjük az ablak felületén keresztül távozó fűtési energia mennyiségét. A fa ablak beépítés kivitelezésére kétféle módszer áll rendelkezésünkre.

Fa ablakok gyártása

A fa ablakok természetessége, jó hőszigetelése, valamint előnyös külső jegyei továbbra is népszerűvé teszik a fa nyílászárók kiválasztását. A fa ablakok többféle fajtájú fából legyárthatóak, melyek közül a borovi fenyő az egyik legnagyobb számban használt faféle.

A borovi fenyő egy sárgás, vöröses színű, közepesen kemény fafajta, mely könnyen megmunkálható, valamint külső és belső felhasználásra is egyaránt jó alapanyagnak számít. A borovi fenyő tartós nyílászárók gyártását teszi lehetővé, melyek hosszú időn át ellenállnak az őket ért hatásokkal szemben.

A gyártás rétegragasztott faanyag felhasználásából történik, melyhez több rétegnyi faanyagot ragasztanak össze egymásra ellentétes szálirányban. Ennek köszönhetően erősebb, ellenállóbb alapanyagot érhető el, mely tartósabb, vetemedésre kevésbé hajlamos fa ablakok gyártását teszi lehetővé. Az ablakok hibakiejtett, hossztoldással előállított anyagbók készülnek, de igény esetén toldásmentes faanyagból is elkészíthetőek, ám ez viszonylag drágább.

A fa ablak felületének jelentős részét hőszigetelt üvegezés alkotja, mely 2 vagy 3 üvegrétegből áll, a köztük található légrés pedig védőgázt tartalmaz. Ez az üvegezés nem csak az ablak hőszigetelése mellett a hangszigetelést is javítja, melynek csökkenti a számunkra zavaró, kintről érkező zajok erejét.

A fa ablakok gyártása szabványméretben illetve egyedi méretek alapján is történhet, ezáltal minden épület típus esetében használhatóak, legyen az régi vagy új építésű, vagy esetleg újonnan épített épület.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak beépítése bontás nélkül

Bizonyos esetekben szükségünk van az ablakok cseréjére, ám egy nem olyan régen kifestett, tapétázott, vagy pedig csempézett helységben. A hagyományos ablakcserével járó bontás során ezek a felületek bizonyos mértékben megsérülhetnek, melyek kijavítása további költségekkel járhat.

A bontás nélküli ablakcsere segítségével ilyen helyzetekben is elvégezhető az ablakok cseréje. Ennek során a régi ablakszárnyak és osztások leszerelésre kerülnek, az új nyílászáró pedig a régi ablakkeret belsejében kerül elhelyezésre. A rögzítést követően a régi ablakkeret fa takaró elemekkel kerül lefedésre, teljesen eltakarva a régi szerkezetet.

A bontás nélküli ablakcsere segítségével gyorsan és tisztán végezhető el az ablak beépítése, ám bizonyos esetekben nem javasolt, vagy nem végezhető el. A tokráépítés csak abban az esetben végezhető el, ha a régi ablakunk állapota még megfelelő. A nagyon rossz állapotban lévő, korhadt vagy hiányos ablakok esetében a hagyományos, bontással járó ablakcsere szükséges.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.