fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak redőnnyel kiegészítve


A fa ablak redőnnyel kiegészítve egy hasznos, sokoldalúan használható nyílászárót eredményez. A fa ablakok természetes anyaguknak köszönhetően nem csak kellemes látványt nyújtanak, de nagyon jó szigetelést is lehetővé tesznek otthonunk számára. Az ablakhoz tartozó redőnyök segítségével szabályozhatjuk, valamint meg is szüntethetjük a szobába érkező természetes fényt. A redőny leengedésével rossz időjárás esetén az ablak is megvédhető egy esetleges jégesőtől vagy vihartól.

Fa ablakok gyártása

 Fa ablak redőnnyel szerelveA fa ablakok gyártása sokat fejlődött az elmúlt évtizedekben. A modern gyártási körülmények, illetve a fejlettebb eszközök segítségével az ablak élettartama hosszabb, minőségük pedig sokkal jobb régebbi társaikénál. A fa ablakok gyártása történhet Lucfenyőből, tölgyből, de a legnagyobb számban borovi fenyőt használnak.

 A látványos mintával és kellemes színnel rendelkező borovi fenyő nem csak mutatós fa ablakok készítését teszi lehetővé. Mivel kiválóan alkalmasak a kültéri használatra, a borovi fenyőből készült ablakok tartósak és ellenállóak a használattal, valamint az időjárás káros hatásaival szemben. A gyártásnál alkalmazott módszerekben köszönhetően az ablak némi gondozással évtizedeken keresztül elláthatja feladatát.

Fa ablakok felülete

 A fa ablakok gyártása során a nyílászárók felületkezelésen esnek át. A felületkezelés hatására a fa ablakok felülete védelmet kap a pára, penész vagy gombák okozta károsodásokkal szemben. Ez a kezelés minden esetben szükséges, mivel a fa ablakok folyamatosan ki vannak téve az időjárás hatásainak, melyek idővel kárt tehetnek bennük.

A fa ablakok elemeit még az összeszerelés előtt látják el a szükséges festéssel, így biztosítható hogy az ablak minden részére jusson a védelemből.

Fa ablakok hőszigetelése

A modern nyílászárók gyártása során fokozott figyelmet fordítanak a megfelelő hőszigetelésre. A magas energia árak miatt sokan kizárólag emiatt cserélik re a régebbi, elavult ablakokat. A gyártáshoz használt faanyag természetéből adódóan jó hőszigetelő értékkel rendelkezik, ám a még hatékonyabb védelem érdekében a fa ablakok további eszközökkel is ellátásra kerülnek.

Az ablak gyártása során beépített hőszigetelt üvegezés jelentősen megemeli a nyílászáró hő és hangszigetelését. Ennek köszönhetően a kintről érkező zajok nagy részét távol tartja, valamint megakadályozza a helység kihűlését is. A hőszigetelt üvegezés 2 illetve 3 üvegrétegből áll. Mindegyik üvegréteg 4 milliméter vastagságú, melyek egymástól 16 milliméterre helyezkednek el. Az üveglapok közti tér védőgázzal van töltve, ehhez kripton vagy argon gázt használnak.

A tökéletes záródás érdekében az ablak és a keret találkozási pontjánál gumi tömítéseket alkalmaznak. Az ablak zárásakor a tömítések összenyomódnak, ezzel pedig útját állják a levegő zavartalan áramlásának. Ezzel megszüntethető az ablak mellett áramló huzat kialakulása, mely rossz közérzetet okozhat.

Fa ablak redőnnyel felszerelve

A fa ablakok redőnnyel felszerelve még hatékonyabban járulnak hozzá otthonunk biztonságához és kényelméhez. A redőnyök elsődleges feladata a helységbe érkező fény mennyiségének szabályzása, vagy akár minimálisra csökkentése. A redőny segítségével akár fényes nappal is biztosíthatjuk a zavartalan alváshoz szükséges sötétséget, nyáron pedig a szoba túlmelegedése is megelőzhető a használatukkal.

Fa ablak redőnnyel, műanyag redőnyök

A műanyag redőny egyszerű használata és kialakítása ellenére kiválóan látja el a feladatát. A természetes fény szabályzása mellett az ablakaink védelmére is kiválóak. Eső vagy vihar esetén a redőnyt leengedve megvédhetjük a fa ablak felületét, valamint az üvegezését is, mely főként a jégeső kialakulása esetén hasznos. A műanyag redőnyök ára rendkívül barátságos, amennyiben az időjárás hatására megsérülnek, javításuk viszonylag olcsón és egyszerűen elvégezhető.

A gyártásuk PVC-ből történik, mely kemény és ellenálló szerkezet gyártását teszi lehetővé, a redőny felülete pedig nem igényel festést sem.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.