fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak beépítése


A rosszul záródó vagy elavult ablakokon keresztül rengeteg fűtésre szánt energia távozik otthonunkból. Ez az elszökő energiamennyiség akár nagyobb költséget is jelenthet számunkra, mely azonban elkerülhető, ha régi ablakainkat modern, hőszigetelt ablakokra cseréljük. A fa ablakok népszerűsége továbbra is töretlen, de már számos egyéb alapanyagból is készítenek nyílászárókat. A megrendelést követően a fa ablak beépítése néhány hét alatt megtörténhet, maga a beépítés pedig néhány óra alatt kivitelezhető.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!


Fa ablak beépítése családi házbanFa ablak beépítése történhet a régi tokba, ezt bontás nélküli ablakcserének nevezzük, illetve már meglévő falnyílásba is beépíthetjük a fa ablakot.

Fa ablak beépítése - Borovi fenyő fa ablakok


A borovi fenyő barnás, sárgás árnyalattal és szép rajzolattal rendelkező fafajta. Az ebből készült bútorok vagy szerkezetek külső és belső használatra egyaránt alkalmasak. A borovi fenyő tartós, hosszú ideig ellenáll az időjárás hatásainak, ezáltal kiválóan alkalmas ablakok és bejárati ajtók gyártására.

Az ablakok gyártására rétegragasztott faanyagot használnak. A rétegragasztás során a faanyagot több rétegből ragasztják össze, egymásra ellentétes száliránnyal. A rétegragasztásnak köszönhetően a faanyag szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő, az ablak vetemedésre való esélye pedig lecsökken.

A fa ablakok és más nyílászárók gyártása hibakiejtett, hossztoldással előállított falécek felhasználásából történik, ám igény esetén toldásnélküli faanyagból is legyárthatóak. A toldás nélküli fa nyílászárók jelentősen drágábbak, mivel nagyon kevés a megfelelő méretű, hibátlan faanyag.
Fa ablak beépítése régi tokba
A fa ablak gyártás során az ablakok a végső összeszerelés megelőzően festésre kerülnek, valamint ellátják őket a gombák és rovarok elleni védelemmel is. Ennek segítségével a fa ablakok felülete hosszú időn keresztül védve lesz.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa ablak beépítése – a megrendeléstől a beszerelésigFa ablak beépítése


A fa ablak beépítésének általában az első lépése egy helyszínen történő felmérés. Ennek során egy szakember rögzíti az ablakokat befogadó falnyílás pontos méreteit, valamint az ablakokkal kapcsolatos egyéni igényeinket, mint például az ablak színét vagy nyílásirányát. A helyszíni felmérést követően felvett adatok alapján kerül legyártásra a kért fa ablak.

Fa ablak beépítése, fa ablak beszerelése


A legyártott ablakok egy előre megbeszélt időpontban érkeznek a helyszínre, ezt követően azonnal lehetséges a fa ablak beépítése. A régi ablak szárnyainak levétele után a falnyílásban található tok került kibontásra. A bontás során szinte elkerülhetetlen a nyílás körülötti fal sérülése, ám némi odafigyeléssel minimálisra csökkenthető. Fa erkélyajtó és ablak beépítés

A tok falból való kibontása után a falnyílás egy alapos takarításon esik át, melynek során eltávolítjuk a törmeléket és a port a nyílásból. A fa ablak tokját előfúrjuk a leendő rögzítési pontokon, majd ideiglenesen elhelyezzük őket a falnyílásban.

Ilyenkor a tokszerkezet még műanyag és fa ékek segítségével van rögzítve. Miután meggyőződtünk arról, hogy a tok vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen van elhelyezve, akkor csavarok segítségével véglegesen is rögzítjük őket.

A véglegesen rögzített tokra felhelyezzük az ablak szárnyakat, majd ezt követően a falnyílás és a tok közti, általában néhány centis hézagot Pur habbal töltjük fel. A Pur hab száradását követően a hézagot az ablak anyagával és színével megegyező takaró lecekkel fedjük el.

A fa ablak beépítés utolsó lépéseként egy finombeállítás következik, amely az ablak könnyű és akadásoktól mentes használat teszi lehetővé.


Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.