fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak beépítése bontás nélkül

A fa ablak beépítése bontás nélkül is kivitelezhető abban az esetben, ha valamilyen okból nem szeretnénk, hogy a régi szerkezet kibontásra kerüljön. A bontás nélküli ablakcsere segítségével a régi ablakaink helyére új, modern és hőszigetelt nyílászárók kerülnek, elkerülve a régi szerkezet bontásából eredő falsérüléseket, illetve koszt. Így akár egy frissen felújított helységben is lehetséges a nyílászárók cseréje anélkül, hogy a frissen tapétázott vagy festett falak sérülését kockáztatnánk.


Fa ablak beépítése bontás nélkülFa ablak beépítése bontás nélkül milyen esetekben nyújthat megoldást számunkra


Az otthonunk folyamatos karbantartást, gondozást igényel, legyen szó a falak állapotáról, a padlóról, a bútorainkról, illetve a további eszközeinkről. Az épület helységeit néhány évente általában újrafestjük, a padlóburkolókat egy-egy felújítás során lecserélhetjük. A régi, meglévő ablakok sok esetben még éveken át ellátják feladatukat, ám sok esetben a használatuk már folyamatos problémával jár.

Előfordulhat, hogy a szoba felújítását követő néhány hónapban, vagy 1-2 évben betelik a pohár, és szeretnénk lecserélni végre a problémás ablakokat. Az ablakok cseréje a szerkezet falból való kibontásával jár, így a művelet során elkerülhetetlen, hogy megsérüljön az ablak környékén található falrész. A téglaépítésű házakban a vakolat vastagsága miatt akár a falnyílás melletti 25-30 centis szakasz is sérülhet, melyek a beépítést követően javítást igényelnek majd.

A fa ablakok beépítése bontás nélkül elvégezve kiváló megoldást nyújthat számunkra, melynek során nemcsak a falak épsége őrizhető meg, de a törmelék és a bontásból eredő por is elkerülhető. A bontás nélküli ablakcsere során a régi ablak nyílói eltávolításra kerülnek, az új ablakkeret pedig a régi keret belsejében kerül elhelyezésre.

Fa ablak beépítése bontás nélkül - Lépésről lépésre


A bontás nélküli ablakcsere probléma mentes kivitelezéséhez elsősorban egy helyszíni felmérés szükséges. A helyszínre érkező munkatársunk megvizsgálja a régi nyílászárót, rögzíti a pontos méreteket, valamint felvilágosít minket a munka lépéseiről. Első lépésként ellenőrzi, hogy az régi ablakkeret megfelelő állapotban van-e a bontás nélküli ablakcsere elvégzéséhez.

Ha az ablakkeret állapota nem teszi lehetővé a bontás nélküli cserét, akkor az ablakcsere csak a hagyományosnak mondható, bontással történő módszerrel lehetséges. A régi nyílászárónk állapotának felmérése után rögzítésre kerülnek az új ablak gyártásához szükséges méretek, valamint az ablakkal kapcsolatos egyéb paraméterek. Ezek közé tartoznak az ablak színei, felszereltsége, nyitásiránya, és természetesen az új ablak alapanyaga.

A paraméterek rögzítését követően megkezdődhet az ablak legyártása a rögzített méretben. A gyártást követően megtörténhet a nyílászáró helyszínre szállítása, melyet követően akár azonnal meg is kezdődhet az ablak beépítése. Mivel a régi ablakkeret nem kerül kibontásra a falnyílásból, mindössze az ablak nyílói, az osztások, valamint a tartó pántok és egyéb kiegészítők kerülnek leszerelésre.

Fa ablak beépítése bontás nélkül - A beépítés


Az ablakot helyükön tartó pántok eltávolítása után az új fa ablakkeret a meglévő keret belsejébe kerül elhelyezésre. Ehhez először ideiglenesen műanyag és fa ékekre van szükség, ezek tartják majd a helyén a szerkezet a végleges rögzítésig. Az ablakkeret pontos elhelyezkedését alapos mérésekkel és többszöri ellenőrzéssel biztosíthatjuk. Amennyiben mindent rendben találhatunk, a két keret rögzítését csavarok segítségével is elvégezzük.

A csavarokkal rögzítésre került keretre felhelyezzük az ablak nyílóit, valamint a kilincseket. A két ablakkeret találkozásánál található hézagot purhabbal töltjük fel. A száradást követően levágásra kerül a felesleg, majd pedig a hézagot és régi ablak belülről látható elemeit fa takaró elemekkel borítjuk be. A párkányok és belső könyöklők a beépítést követően kerülnek felszerelésre, amennyiben szúnyoghálót vagy redőnyt is rendeltünk, ezek felszerelése is ekkor történik majd.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.