fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak festése, felületkezelése

A fa ablak festése, felületkezelése védelmet biztosít a nyílászárók felülete számára. Ennek hiányában az ablak gyártásához használt faanyag tönkremenne, elvetemedne a nedvesség, valamint az erős napsütés hatására. A szükséges felületkezeléssel ellátva az ablakok felülete éveken át megőrzi majd minőségét, valamint szép külsejét.

Miért fontos a fa ablak festése?

Az ablakok gyártásához használt fa természetes alapanyag, ebből adódóan gondozást igényelnek. A kitermelt fák egy szárítási folyamatot követően további feldolgozásra kerülnek, az ablakok gyártása csak ezután kezdődik. Fa ablak festése

Az ablakok, mivel az épület homlokzatán foglalnak majd helyet, folyamatosan ki lesznek téve az időjárás különböző káros hatásainak, mint például a felületüket érő csapadék, valamint az erős UV sugárzás. Ezek hatására a faanyag minősége megromlik, felületük pedig már lesz olyan szép, mint újkorában.

Fa ablak festése nélkül mire számíthat?

A fa ablakok festése, felületkezelése nélkül a nyílászáró hamar tönkremehet, a védelemmel nem rendelkező részeken a fa könnyen elvetemedhet a páratartalom változásának következtében. Ez a vetemedés az ablak használatát megnehezítheti, az eldeformálódott ablakok pedig már nem zárnak tökéletesen.

A fa ablakok festésének köszönhetően a fa felülete nem érintkezik közvetlenül ráhulló csapadékokkal szemben, így nem szívják fel a nedvességet. 

A megfelelő felületkezelésnek köszönhetően nem csak védelmet biztosítunk a fa ablak számára, hanem a kiválaszthatjuk a nekünk tetsző színt vagy felületet. Amennyiben egy bizonyos színben szeretnénk elkészíttetni a nyílászárót, a festékkel történő kezelésre van szükség. A festést követően az ablak teljes felülete lefestésre kerül, így a fa természetes mintája sem lesz látható.

Amennyiben a lehető legtermészetesebb külsőt szeretnénk az ablak számára, a lazúrral történő felületkezelést nyújthat megoldást számunkra. A szükséges védelem mellett egy kellemes áttetsző árnyalattal látjuk el a nyílászáró felületét, mely a fa mintáját is látni engedi.

A lazúrral, illetve festékkel kezelt ablakok éveken keresztül ellátják a felületek védelmét, 7-8 évente megújítva pedig jelentősen lecsökkenthető az ablakok amortizációja, így akár évtizedeken keresztül is szolgálhat minket az új nyílászárónk.

Fa ablak festése – gyártáskor vagy utólag otthon érdemes elvégezni?


Gyakori esetnek számít, hogy az emberek festés, kezelés nélküli ablakokat szeretnének a csere során, ezáltal csökkentve a nyílászáró csere költségeit. Ezzel ugyan valóban csökkenthetőek a költségek, ám ez esetben magunknak kell gondoskodnunk az ablak festéséről. A festékek, eszközök ára, valamint a ráfordított idő és erőfeszítés hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő lesz.

Az ablakok a gyártás során kapják meg a szükséges védelmet, megelőzve a teljes összeszerelést. Ennek köszönhetően olyan helyekre is kerül a védelemből, melyet a már összeszerelt ablaknál nehezen, vagy egyáltalán nem tudunk utólag lefesteni, mint például a szárnyak élén, valamint a keret belsején végigfutó gumitömítések körüli és alatti rész, valamint az ajtószárnyak alja.

Fa ablak ipari festése

 Az ipari körülmények közt felhordott festék és lakkréteg sokkal hatékonyabb, tartósabb védelmet kínál, valamint mindenhova elegendő mennyiségű festék jut. Ennek köszönhetően a végeredmény egy sokkal szebb, egyenletesebb felület. A felületkezelés természetesen garanciát is tartalmaz, így mindenképpen ajánlott a gyári festést választani.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.