fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak gyártás

A fa ablak gyártás sokat fejlődött az idők során, melynek köszönhetően egyre tartósabb, jobb minőségű, valamint sokoldalúbban használható nyílászárók készülnek. Az épületen található ablakok egyik legfontosabb feladata a szabad kitekintés biztosítása, valamint a helység természetes megvilágítása.

Ezek mellett szintén lényeges a helység szellőztetése is, amelyet az ablak nyitásával és zárásával szabályozhatunk. A modern fa ablakok gyártása során ezeken felül a biztonság, valamint a szigetelő képesség is kiemelten fontos.

Fa ablak gyártásFa ablak gyártás – a gyártáshoz használt alapanyag jellemzői

A modern fa ablakok gyártása a legnagyobb számban borovi fenyő felhasználásával történik, de lucfenyőt, tölgyet, valamint egyéb fa fajtákat is használnak.

A borovi fenyő egy látványos mintájával, sárgás vagy vöröses színével nemcsak előnyös megjelenést biztosít a fa ablakok számára, hanem tartós, ellenálló szerkezetek készítését is lehetővé teszi.

A borovi fenyő kiválóan tartósságának és ellenálló képességének köszönhetően kiválóan alkalmas a kültéri használatra, a nyílászárók gyártása mellett számos egyéb feladatra is alkalmas.

Ez az ellenálló képesség a modern felületkezelési eljárásoknak köszönhetően még hosszabb élettartamot biztosít a nyílászárók számára, melyek megóvják az ablak felületét az időjárás és a gombák vagy penész kártékony hatásaitól. A fa ablakok felületkezelését célszerű 7-8 évente megújítani, ezáltal a nyílászáró minősége, valamint a felületük szépsége nagyon hosszú ideig biztosítható.

Fa ablak gyártás borovi fenyőből

A borovi fenyő felhasználásával gyártott ablakok rétegragasztott faanyagból készülnek. A rétegragasztott faanyag több réteg ellentétes irányú összeragasztásával készül, melyek így egy erősebb, tartósabb szerkezet készítését teszik lehető. A rétegragasztott faanyag használatával elkerülhetjük a fa ablakok idő előtt vetemedését, amely az ablak deformálását, valamint nehézséggel járó használatát okozná.

Fa ablak gyártásaA fa ablak gyártása hibakiejtett, hossztoldással előállított faanyag felhasználásával történik. A hossztoldást megelőzően a hibás részek eltávolításra kerülnek a lecekből, majd pedig a hibátlan részeket összetoldják, így hibamentes, szép alapanyagból történik az ablak gyártása.

Az ablak gyártása toldás mentes faanyagból is történhet, ám ez jelentősen megnöveli a gyártás költségeit, mivel egyre ritkább és a drágább a megfelelő méretű, hibátlan felületű faanyag.

Fa ablak gyártás szabvány méretű ablakokkal

A szabványméretű ablakok gyártása a tömeges termelésnek köszönhetően nem csak olcsóbb, hanem rövidebb várakozási idővel is jár, bizonyos esetekben akár raktárról is beszerezhetőek. A modern szabványoknak megfelelő, szabvány méretű fa ablakok elsősorban az újabb építésű lakások és épületek esetében kerülnek beépítésre, de a falnyílások megfelelő mérete esetében régebbi épületek esetén is felhasználhatóak.

Fa ablak gyártás egyedi méretű ablakokkal

Az egyedi méretű gyártás ugyan több időt vesz igénybe, de szinte bármilyen falnyílás számára elkészíthetőek a megfelelő méretű és kialakítású fa ablakok. A pontos méretek rögzítése a megrendelést megelőző helyszíni felmérésen történik, az ablakkal kialakításával és külsejével kapcsolatos megrendelői igények is ekkor kerülnek rögzítésre.

Az egyedi méretű gyártás segítségével szinte bármilyen méretű, fajtájú és színű fa ablakok gyártása válik lehetségessé, legyen szó a hagyományos, vagy ívekkel rendelkező ablakokról.

A fa ablakok többféle beépítési mélységgel elkészíthetőek. A leggyakrabban 68 illetve 78 milliméter vastag az ablak profilja, de léteznek 90 és 100 milliméteres profilvastagságú ablakok is. A manapság egyre népszerűbb passzívházak ablakai 100 milliméteres profilvastagsággal készülnek.


Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.