fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Műemlék fa ablak


A műemlék épületek az építésük idejére jellemző stílusjegyekkel rendelkeznek, ennek következményeképpen az épület műemlékvédelem alatt áll. Ezeken az épületeken a legtöbb módosítás engedélyhez kötött, nem kivétel ez alól a nyílászárók cseréje sem. Amennyiben az ablakok korszerűsítését vagy cseréjét szeretnénk elvégezni, mindenképpen engedélyt kell kérnünk ehhez. Az ablakcsere során műemlék fa ablak kerül beépítésre, amelyek külső jegyeikben teljesen megegyeznek a régi ablakéval. A klasszikus külső a modern gyártásnak köszönhetően hatékony hőszigeteléssel és nagyobb biztonsággal párosul.

Ide kattintva kérhet fa ablak helyszíni felmérést!

Műemlék fa ablakAblakcsere műemlék épületekben


Ezek az épületeknél előfordulhat, hogy még az eredeti ablak vannak beépítve, rossz állapotuk vagy elavultságuk miatt a cseréjük elkerülhetetlen. Az ablakcsere a legtöbb esetben a régi szerkezet kibontásával kezdődik, de bizonyos esetekben lehetőségünk van a bontás nélküli ablakcsere elvégzésére is.

Modern fa ablak


A régi dupla nyílóval ellátott ablakok helyére hőszigetelt üveggel felszerelt nyílászáró kerül beépítésre, mely sokkal hatékonyabb hangszigetelést és hőszigetelést tesz lehetővé az ablak számára. Ennek köszönhetően a régi ablakokhoz képest számottevően kevesebb energiára lesz szükség a fűtés során, a jobb hangszigetelésnek köszönhetően pedig a kintről hangok kevésbe zavarják meg pihenésünket.

A fa ablak gyártásához rétegragasztott faanyagot használnak, ami a megnövekedett szerkezeti szilárdságnak köszönhetően sokkal tartósabb szerkezet létrehozását teszi lehetővé, valamint csökkenti az ablak vetemedésének esélyét. A vetemedés kiküszöbölésével az ablak megőrzi majd eredeti formáját, ezáltal hosszú időn után is jó zárás, valamint egyszerű használat jellemzi majd.

A műemlék fa ablak felülete a gyártás során felületkezelésen esik át, ami az ablak előnyös külseje mellett biztosítja a felületek védelmét is. Az ablakok festéséhez rengeteg szín áll rendelkezésünkre, de a műemlék épületeknél csak az eredetivel megegyező színek használata lehetséges, ezért a gyártás során ez a szín kerül felhasználásra.


Műemlék fa ablak cseréje bontással


Az ablak cseréjének a hagyományos módja a régi szerkezet kibontásával jár. A bontás során leszerelésre kerülnek a régi ablakszárnyak, majd pedig az ablak tokja több ponton elvágásra kerül. Az ablaktok darabjai óvatos bontás során kerülnek eltávolításra, csökkentve ezzel a bontással jár falsérülés mértékét.

A bontást követően a falnyílásból eltávolításra kerül a törmelék és a por, ezt követően az új ablak tokja kerül elhelyezésre. Egy alapos ellenőrzést követően a csavarok segítségével kerül rögzítésre a falnyílásban, majd pedig felhelyezésre kerülnek az ablak nyílói is. Az falnyílás és az ablakkeret közti hézag feltöltése Pur habbal történik, majd pedig az ablak színével megegyező takarólapokkal kerül lefedésre. Az ablakpárkány valamint a belső könyöklők felszerelése után az ablak egy finom beállításon esik át, ami a beépítés utolsó lépése.

Ide kattintva kérhet fa ablak helyszíni felmérést!


Műemlék fa ablak bontás nélküli cseréje


A bontás nélküli ablakcsere során a műemlékfa ablak beépítéséhez nincs szükség a régi ablakkeret kibontására, ezáltal a folyamat nemcsak gyorsabb és tisztább, hanem nincs szükség a beépítést követően a falak javítására sem. A bontás nélküli ablakcsere nem minden esetben végezhető el, a módszer egyik kizáró oka, ha a meglévő ablakkeret állapota nem megfelelő. Ha a sérülés túl nagymértékű, akkor nincs lehetőségünk a tokráépítés elvégzésére.

Amennyiben a régi szerkezet állapota megfelelő, akkor az új ablak a régi nyílászáró keretéhez kerül rögzítésre. A rögzítést követően a két keret közti hézag kitöltéséhez Pur habot használunk, valamint a megfelelő vízzáráshoz egy szilikon réteg kerül a két szerkezet találkozásához.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.