fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa nyílászáró készítés helyszíni felmérés után


Egyszer minden otthon vagy egyéb épület esetében szükségessé válik a nyílászárók modernizálása, cseréje. A nehezen használható, huzatos ablakok és bejárati ajtók cseréjével nem csak rengeteg energiát spórolhatunk meg, de nagyon sok további kellemetlenségtől kímélhetjük meg az épületben tartózkodókat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!


A modern fa nyílászárók szépségének és sokoldalúságuknak köszönhetően az otthonunkban töltött idő sokkal kellemesebben fog telni. Többféle fafajtából készítenek nyílászárókat melyek külső jegyeikben és egyéb tulajdonságaikban némileg eltérhetnek egymástól.
fa nyílászáró készítés
A megfelelő fa nyílászáró kiválasztásában nagy segítséget nyújthat a cégünk által biztosított helyszíni felmérés is, mely során egy képzett szakember nyújt felvilágosítást a lehetőségekről.

Helyszíni felmérés

Hogyan is zajlik egy ilyen helyszíni felmérés? Amennyiben megszületett a döntés hogy otthonunk nyílászáróit modernebbre szeretnénk cserélni, akkor egy kapcsolatfelvételt követően egy megbeszélt időpontban helyszínre érkezik egy szakember.

Mi történik a helyszíni felmérésen?

Amennyiben bizonytalanok vagyunk az új nyílászáró kiválasztásában, vagy pedig az új ablak vagy ajtóval kapcsolatban nem vagyunk biztosak valamiben, akkor helyszínre érkező szakember minden kérdésünkre választ adhat. Tájékoztat minket a lehetséges nyílászáró alapanyagokról, annak típusairól, nyitási módokról vagy a hozzá tartozó kiegészítőkről.

Amennyiben fa nyílászárókat szeretnénk otthonunkba, akkor segít a megfelelő fafajta kiválasztásában is. Mivel alapvetően a helyszíni felmérés nyílászáró és a pontos falnyílás méreteinek rögzítéséről, szól így természetesen ez a következő lépés.

A méretfelvételt és az igények rögzítését követően az esetek többségében már árajánlatot is kapunk az elvégzendő munkáról, a fa nyílászáró helyszínre kiszállítására és beszerelésére egy mindkét fél számára megfelelő, előre megbeszélt időpontban kerül sor.

A fa nyílászáró gyártása

A felvett méretek és igények alapján megkezdődhet a kívánt fa nyílászárók gyártási folyamata. A napjainkban gyártott fa nyílászárók minden tekintetben megfelelnek az elvárásoknak. A gyártás jelentős része modern, automatizált üzemekben történik. A nyílászáró gyártásra előkészített faanyag egy asztalos üzembe érkezve nyeri majd el végső formáját.

A nyílászáró tokszerkezete és nyílóinak a felvett méretben történt legyártása után beszerelésre kerülnek az ablak működtetéséhez szükséges vasalatok. Ezek után a fa nyílászáró megkapja a faanyag védelmét szolgáló felületkezelést, ennek száradása után pedig a kiválasztott színre festik őket.

A fa nyílászárók üvegezése kiemelten fontos tényező a homlokzati nyílászárók esetében. Mivel ezek az üvegfelületek folyamatosan ki lesznek téve az időjárásnak, ezért mindenképpen hőszigetelt üvegezéssel rendelkező nyílászárót válasszunk.

Amennyiben a fent említett munkafolyamatok befejeződtek, akkor otthonunk új fa nyílászárói készen állnak a helyszínre szállításra, ezt követően akár azonnal be is építhetőek.

A fa nyílászáró alapanyaga


A fa nyílászárók jelentős része rétegragasztott faanyagból készül. A módszer lényege hogy egymásra ellentétes száliránnyal 3 vagy 4 réteg faanyagot ragasztanak össze. Ennek köszönhetően a fa nyílászáró szerkezete sokkal masszívabb és ellenállóbb lesz a rendszeres igénybevétel, az időjárás vagy egy esetleges betörés ellen.

A fa nyílászáró végleges vastagságát rétegragasztással érik el, a megnövekedett szerkezeti szilárdságnak köszönhetően ma már nem jellemző a fa ablakok és fa ajtók vetemedése, mely megnehezítené használatukat.

A fa nyílászárók felületkezelése


A fanyílászárók felületét gombák és egyéb kártevők elleni felületkezeléssel látják el, megóvva ezzel a nyílászáró felületét és szépségét. A műveletnek köszönhetően fa ablakaink és ajtóink hosszú ideig képesek megőrizni szépségüket és állapotukat, ám ehhez a felületkezelést 7-8 évente mindenképpen érdemes megújítani.

A fa nyílászárók ára

A fa alapból drága alapanyagnak számít mivel előállítása elég sok időt vesz igénybe. A fa kivágását követően hosszú út vezet a fa nyílászárók elkészítéséig. Ennek első lépése a szárítás, ezt követően áll csak készen a faanyag a további felhasználásra.

Mivel a fa természetes anyag, sok faanyag nem használható fel függetlenül. A faanyagban található görcsök és hibák kivágása után a hossztoldásnak nevezett módszer segítségével szinte alig észrevehetően összevarrhatók a fa nyílászáró elemei.

Természetesen lehetséges az otthonunkba toldásmentes anyagból készült fa ablak beépítése is, ám ez valamennyivel drágább, mivel a megfelelő méretű, hibátlan faanyag nagyon ritka.Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.