fa ablak, faablak

Fa ablak bejegyzések

Fa ablak, fa nyílászáró
Műemlék fa ablak
Belvárosi műemlék ablakcsere
Fa beltéri ajtó
Bontás nélküli ablakcsere
Fa ablakcsere családi házban
Árajánlatkérés
Fa ablakcsere társasházban
Fa nyílászáró árlista
Fa nyílászáró készítés
Mennyit kell várnunk egy fa ablak legyártására
Passzívház ablak
Fa ablakok hőszigetelése, hőszigetelt üvegezés
Fa nyílászáró
Fa ablak árak
Nyílászáró csere
Fa erkélyajtó
Fa ablak beépítése
Fa ablak beépítése bontással
Fa ablak gyártás
Hőszigetelt üvegcsere
Ajtó ablak nyitásirány
Fa ablak típusok
Minőségi fa nyílászárók
Fa ablakok cseréje egyedi méretre
Faablakok, fa nyílászárók
Fa nyílászárók gyártása, beépítése Budapest
Fa ablak vagy műanyag ablak
Fa ablak beépítés Budapest
Kültéri fa nyílászárók
Gerébtokos ablakok cseréje
Fa ablak színek
Fa ablak kezelése
Fa ablak festése, felületkezelése
Fa ablak redőnnyel kiegészítve
Bontás nélküli ajtócsere
Fa ablak szigetelése
Műemlékvédelem alatt álló nyílászárók cseréje
Nyílászárók fából, rövid határidővel
Fa nyílászáró festése házilag vagy már úgy rendeljük?
Fa nyílászárók

Fa ablak előnyei, miért is vegyünk fa nyílászárót?


A fa ablak előnyei a természetes megjelenésük mellett tartósságuk és műszaki paramétereik is vonzóvá teszik a felhasználók számára. Több százéves múltjuk során számos fejlesztésen estek át, napjainkban pedig az újabb anyagok megjelenése ellenére is nagyon népszerűek az emberek körében.

Milyen előnyökkel jár a fa ablak?


A fa nyílászárók esetében az előnyök már első ránézésre láthatóak még egy avatatlan személy számára is. A fa természetes felülete egyedi külsőt biztosít az ablak számára, melyeket festéssel vagy lazúrral történő kezelés során még egyedibbé tehetünk. Fa ablak előnyei

A legtöbb ember számára a természetes anyagok felhasználása és látványa jobb közérzetet biztosít a szürke mindennapok során. Amennyiben mi is ebbe a csoportba tartozunk, mindenképpen a fa nyílászárókat válasszunk otthonunk számára.

Fa ablak ára


A fa ablakok előnyei közé tartozik a jó ár-érték arány is. Természetesen áruk magasabb a műanyag nyílászáróknál, ám sok esetben ez a különbség elenyésző, legfőképpen amiatt, hogy ablakokat nem 2-3 évre vásárol az ember.

A modern fa ablakok tartóssága a minőségi alapanyagoktól, a fejlett gyártástól, valamint a szakszerű beszereléstől függ. Emiatt kiválasztás során mindenképpen körültekintőnek kell lenni, mert fa és fa között is lehetnek jelentős különbségek. A nem megfelelő körülmények között kezelt faanyag elvetemedhet vagy szorulhat, mely megkeserítheti a mindennapokat, valamint az ablak élettartamát is csökkentheti.

Fa ablak előnyei, megrendelés


A megrendelés előtt többféle faanyag közül választhatjuk ki a számunkra megfelelőt. A leggyakrabban használt faanyagok a gyártás során a lucfenyő, valamint a borovi fenyő, ám tölgyből vagy egyéb faanyagból is elkészíthetőek. Manapság a borovi fenyő a legnépszerűbb anyag mely tartós, könnyen megmunkálható, valamint látvány ablak készítését teszi lehetővé.

A régebbi faablakokra jellemző korai vetemedés általában a rossz minőségű vagy nem megfelelő módon szárított faanyagra vezethető vissza. A technika fejlődősének köszönhetően ez a vetemedés már nem jellemző a fa ablakra. A gyártáshoz rétegragasztással előállított faanyagot használnak, melyek a több rétegnyi anyagnak köszönhetően kevésbé hajlamosak a vetemedésre.

Fa ablak gyártása


A gyártás hossztoldott faanyagból történik, melynek készítése során eltávolítják a hibás vagy csúnya részeket a fából, a megfelelő darabokat pedig összedolgozzák. Így nem csak csökkenthető a fa ablak ára, de emellett hibáktól mentes lesz a felületük lesz. A műanyag nyílászárók alacsonyabb ára nagyrészt annak köszönhető, hogy a felületüket nem kell festeni, kezelni.

A fa ablakok ellenben kezelést igényelnek a gyártás során, mely megvédi az ablak felületét a rovaroktól, gombáktól, valamint az erős napsütés káros hatásától is. A teljes felületkezelési eljárás magába foglalja a megrendelő által kiválasztott szín felhordását is.

A fa ablak hőszigetelése


A fa nagyon jól szigetelő anyag, de a fa ablakok anyagának legnagyobb részét üvegfelület alkotja. A hőszigetelt üvegezés több üvegrétegből áll, melyek közé védőgázt töltenek. Az üvegek hő átbocsátási képessége a W/m2K mértékegységgel határozható meg.

Ez az érték megmutatja, hogy egységnyi felületen egy megadott idő alatt mekkora hőmennyiség távozik az üvegen keresztül. Minél kisebb ez az érték, annál jobban szigetel az adott üvegezés.

Fa ablak referenciák


dísztakarás műemlék fa ablakcsere
              fehér fa ablak

fa ablakcsere
          bukó-nyíló erkélyajtó

erkélyajtó
               fa erkélyajtó

Műemlék fa ajtó és ablak
műemlék fa ablak és ajtó

88 mm-es borovi fa nyílászáró
88mm-es fa nyílászáró
 
 Alakos fa ablak
Alakos fa ablak

Álosztós fa ablak
Álosztós rusztikus fa ablak

Fa ablak íves nyílóval
Fa ablak íves nyílóval

Fa zsalugáter
Fa zsalugáter

 
Rolós szúnyogháló fa ablakon
 
Barna rolós szúnyogháló

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.